YENİ BARO LOGOSU TANITIM
Tarih: 6.04.2015 | Okunma Sayısı: 1362

Baromuzun yeni bir logo ihtiyacının nedenleri; konumlandırma, marka algısı, yenilenme ihtiyacı,çağın gereksinimleri ve teknik sorunlardır. Bu gibi nedenler Baromuz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler komisyonunca yeni bir logo gereksinimi değerlendirilmiş, 1 Nisan 2015 tarihli 2015/4 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile oluşturulan yeni Baro logosu onaylanmış. 2 Nisan tarihinden itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Komisyon Başkanı Stj. Av.Didem Dilan AY ve 29 AJANS REKLAM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ tarafından 04.04.2015 tarihinde sunumu gerçekleştirilerek tanıtılmıştır.

Yeni Baro logosunun çıkış noktası avukat cübbesi ve adaleti temsil eden diğer figürlerdir. Logo içerisindeki kitap şekli, bilgiyi ve kanunları temsil etmektedir. Avukat cübbesi renkleri kullanılmıştır. Kırmızı renk ; ceza davalarını, Yeşil renk;hukuk davalarını, Sarı renk; idareyi, Siyah renk ; adaleti temsil etmektedir. Yine diğer bir çok Baro logosunda kullanıldığı gibi adaletin dengesini simgeleyen terazi kullanılmıştır. Genel olarak avukat cübbesinin kitabın birer sayfasıymış gibi görünümü ise “avukatların kanunun sözcüsü durumunda olduğunu” anlatmaktadır. Terazinin konumu ise adaletin ağırlığının avukatların omzunda olduğunu göstermektedir.

Eski Baro logosunda Gümüşhane ilinin kültürel yönü ön plana çıkartılmış elma şekli kullanılmıştır. Ancak bu durum bölge barosu olması sebebiyle diğer ili gölgede bırakmaktaydı. Her iki ilin de kültürel yönünü tek bir logoda kullanmak karmaşık bir görünüme yol açabilmekteydi. Bu bakımdan sade bir görünüm elde edebilmek ve kalıcılığı sağlayabilmek adına, genel adalet ve hukuk simgelerinin yanı sıra mesleğin özelliği ön plana çıkartılarak avukat cübbesi yeni logonun çıkış noktası olmuştur.

 

20.09.2024
AV. METİN ASLAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.