TBB&S217;DE KAMU AVUKATLARI KURULTAYI DÜZENLENDİ
Tarih: 22.05.2013 | Okunma Sayısı: 2283

Kamu avukatlarının sorunlarının tartışıldığı “Kamuda Çalışan Avukatlar Kurultayı” Türkiye Barolar Birliği Kamu Avukatları Kurulu (TÜBAKAV) tarafından 12 Mayıs 2013 tarihinde Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Türkiye Barolar Birliği Kamu Avukatları Kurulu (TÜBAKAV) Başkan Yardımcısı Av. Engin Akkaya’nın yaptığı kurultayda; Statü ve Teminat Sorunu, Mali ve Özlük Hakları Sorunu, Vekalet Ücreti Sorunu, Tabi Olunan Yasal Mevzuat Sorunu, Teftiş ve Denetleme Sorunu, İtalya’da Devlet Avukatlığı Uygulaması konuları tartışıldı. Farklı kamu kurumu ve barodan yaklaşık 300 avukatın katıldığı kurultayda MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İtalyan Devlet Avukatları Birliği Genel Sekreteri Andrea Magnanelli, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Süreyya Turan, Uşak Muhakemat Müdürü Ekrem Erol, Gazi Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Tunç birer konuşma yaptılar. Kamu avukatlarının konuşmaları ve soru cevap bölümleriyle devam eden Kurultayın sonucunda Kamu Avukatları Kurulu tarafından Kurultay Sonuç Bildirgesi hazırlandı.
Kurultaya Gümüşhane Bayburt Bölge Barosundan  Kamu Avukatları Komisyon Başkanı Av. Gökhan Tokmak ve Av. Hayriye Arıcı katılmışlardır.