Mülteci Haklarını Koruma Komisyonu
Tarih: 20.01.2013 | Okunma Sayısı: 1675

HALKIMIZI MÜLTECİLERE YARDIMA DAVET EDİYORUZ

Gümüşhane- Bayburt Bölge barosunda mazlumların ve mültecilerin haklarını koruma komisyonu kuruldu komisyon başkanlığına Av Melek Genç TAŞTAN,yardımcılıklarına ise Av. Arzu TOPUZ ve Av. Mahmut ÇAKIR seçildi.

Av. Melek Genç TAŞTAN düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: Komisyonun kuruluş amacı ilimizde bulunan tüm mazlumların hassaten Afganlı mültecilerin hukuki ve sosyal, iktisadi ,içtimai sorunlarına çözüm bulmaktır.Bu amaçla mülteci Afganlıların evlerini gezip, ihtiyaçlarının belirledik.Evlerdeki dram- manzara içler acısı olup ivedilikle ihtiyaçlarını giderme noktasında duyarlı olduğunu bildiğimiz tüm halkımızı yeniden bu konuda duyarlılığa ve yardımcı olmaya davet ediyoruz.Evlere acilen battaniye, yatak, yorgan, tüp, soba,gıda ,şofben,yakacak kışlık odun,mutfak malzemesi temin edilmelidir.

Valilik kira,kömür,sağlık,gıda yardımı yapmaktadır.Sayın Valimiz Dr. Yusuf MAYDA’ nın gayretlerini samimi buluyoruz.Ancak bu faaliyetler sivil toplum örgütlerinin ve halkın yardımlarıyla desteklenmeli, Afganlılarla komşuluk ilişkileri ensar-muhacirin anlayışı dahilinde geliştirilmelidir.Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir anlayışına sahip inancın fertleri olarak yardım konusunda elimizden geleni yapmalıyız.

Komisyon olarak, Valilikle koordineli çalışmaya özen gösteriyoruz.Yapılacak yardımların koordineli ve sağlıklı yürütüle bilmesi için yardımcı olacakların baro ile mutlaka irtibata geçmesini bekliyoruz.

Mültecilere yardımlarından dolayı başta sayın Valimiz Dr. Yusuf MAYDA bey olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Mustafa CANLI beye,GÜSİAD Başkanı Sayın Doç. Dr. Kenan AYDIN beye,Memur-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Sayın Veli AĞAÇ beye, Seher Yıldızı Derneğine ,Ehlibeyt Derneğine teşekkür ediyor,tüm halkımızı on dakikalığına da olsa durumun aciliyetini yerinde görmeleri için Afganlı kardeşlerimizin evlerini ziyaret etmeye,onlara iş vermeye davet ediyoruz.                                                                                                                                                       Mülteci Haklarını Koruma Komisyonu Başkanı

Av. Melek GENÇ TAŞTAN

19.09.2024