DARBE ŞEHİTLERİNE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Tarih: 29.07.2013 | Okunma Sayısı: 1541

Gümüşhane – Bayburt Bölge Barosu Başkanlığı ve Memur-Sen ‘in öncülüğünde Mısır’da meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren yüzlerce Mısırlı için gıyabi cenaze namazı kılındı.Öğle namazının ardından Kemaliye Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi konuşan Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Veli Ağaç, Mısır’da darbeci generallerin katliam yaptığını söyledi.Mısır’ın Adeviye Meydanında bir sabah namazı vakti Mısır güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda 200’e yakın ölü, 5000’e yakın yaralı olmasının kendilerini derinden yaraladığını kaydeden Ağaç, “biz bu insanların acısını duymak, onların acısını paylaşmak istiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tür olayların bitmesi, Müslümanların kendi geleceklerine sahip çıkması, seçilmiş insanlara sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Batı ve Arap Emirliklerinin darbeye darbe, katliama katliam demesini bilmeleri gerektiğini dile getiren Ağaç, cenaze namazına katılan herkese teşekkür etti.

Ağaç konuşmasının ardından kılınan cenaze namazına müteakiben Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri tarafından saldırıda öldürülen Mısırlılar için dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği ve Denge Hukuk Derneğinin destek verdiği etkinliğe Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz ÜSTÜN, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa CANLI, Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan ÇİMEN ve yaklaşık 500 kişi katıldı.

20.09.2024