5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Tarih: 4.04.2012 | Okunma Sayısı: 1925
 
 
 
 

      Bugün 5 Nisan, ilk kez 1958 yılında İzmir'de Türkiye Barolarından gelen temsilcilerin yaptığı ve "Türkiye Avukatlar Birliği" statüsünün hazırlanması toplantısında önerilen 5 Nisan'ın Avukatlar günü olarak kutlaması kabul görmüş ve bir çok Baro ve Baromuz, 5 Nisanı avukatlar günü olarak kutlamaya başlanması üzerine 1987 yılında Tekirdağ'da yapılan Türkiye Barolar Birliği genel kurul toplantısında 5 Nisanın avukatlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

          Ülke ve meslek sorunlarının arttığı bugünlerde her 5 nisanda olduğu gibi mutlaka çözümlenmesi gereken sorunlarımızla yine baş başayız.Taktir edilir ki bu sorunların çözümü sırasında hukukçular, olmazsa olmaz unsurlardır. Son zamanlarda gündem de olan gerek yeni anayasanın hazırlanması ve gerekse medyada her gün karşılaştığımız ve ülke gündeminin tam merkezinde olan davalar, duruşmalar hukukçuların önemini daha da iyi ortaya çıkarmaktadır.
          Hukukçuların ve özellikle de avukatların bu kadar önemli olduğu bir konumda ne yazık ki avukatların özlük hakları, mesleki zorlulara karşın kendi konumu istenilen seviyede değildir. Özellikle Avukatlık Yasası bu konuda yetersizdir.Her ne kadar yeni avukatlık yasasının hazırlanması gündemdeyse de , mevcut haliyle kamu görevi yapan ve kamu görevlileri gibi sorumluluğu olan, kanunlarda da bu şekliyle yer alan avukatların bir takım özlük hakları kamu görevlileri gibi değildir.Özellikle en tabii hakkı olan özlük haklarında serbest meslek erbabı olarak değerlendirilmekte ve bu haklardan mahrum edilmektedirler. Tabi ki bu düşüncenin temelinde de, savunmanın yargı içindekini yerini, tartışmaya açmak gelmektedir.

         Tüm sorunlarımızın çözümlendiği, adaletin herkese eşit ve adil dağıtıldığı , demokratik ve sosyal hukuk devletinin tam olarak işletildiği bir ülke de yaşamak dileği ile, ahirete intikal eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor; tüm meslektaşlarımızın bu özel gününü candan kutluyoruz.

 

                                                                       Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanlığı

                                                                                           Genel Sekreter

                                                                                        Av. Seval KAÇIRAN

 
19.09.2024
AV. METİN ASLAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.